Menu

Locatie Groningen
Kinderdagverblijf Knorretje is gevestigd in een rustige straat in de wijk Helpman in Groningen. In 2011 en 2012 heeft er een grote verbouwing in het hele pand plaats gevonden. Het gebouw is hierdoor van alle moderne gemakken voorzien.

Groepsruimten

De totale grootte van het pand binnen is 152 m². Wij beschikken over 2 grote, lichte groepsruimten waar gespeeld en gegeten wordt en waar de activiteiten worden aangeboden. In de grote ruimte komen de kinderen 's ochtends binnen. Tot ongeveer 10.30 uur 's ochtends spelen alle kinderen hier en eten ze samen fruit en drinken ze sap. Daarna gaan de kinderen vanaf een leeftijd van 2½ jaar naar de speelruimte achter in het gebouw die is ingericht voor de 'grote' kinderen. De baby's en kleinste peuters blijven in de grote ruimte, die rustig en veilig is. Het doen en laten van deze kinderen speelt zich vooral op de vloer af, die voorzien is van vloerverwarming.

In de ruimte waar de 'grote' kinderen vertoeven zijn open kasten waarin het spelmateriaal toegankelijk is voor de kinderen. Zo dagen we ze uit om zelf te kiezen wat ze graag willen doen. De kinderen vinden het speelhuis waar ze op en onder kunnen klimmen ook prachtig! Een ander voordeel van deze ruimte is dat ze hier ongestoord een treinspoor kunnen maken of kunnen bouwen met blokken, zonder dat een rondkruipende dreumes het spoor afbreekt.

Slaapkamers, keuken en toilet

In ons pand hebben wij de beschikking over twee ruime slaapkamers voorzien van ledikanten. In de grote keuken doen we de huishoudelijke taken en koken we ook regelmatig met de grotere kinderen. Er is een aparte toiletruimte voor de kinderen aanwezig voorzien van een peutertoilet.

Tuin

Kinderdagverblijf Knorretje heeft een grote binnentuin met een oppervlakte van 115 m². De tuin is geheel omheind, zodat de kinderen naar hartenlust veilig buiten kunnen spelen. Er is een zandbak aanwezig, glijbanen, een wipwap, fietsjes en loopauto's in alle soorten en maten. De kinderen hoeven zich geen moment te vervelen! In de tuin staan een paar mooie grote bomen, waardoor er in de zomermaanden altijd een schaduwplekje is. Uiteraard vermijden wij zo veel mogelijk de extreem felle zon en zorgen wij er bij zonnig weer voor dat de kinderen meerdere keren per dag ingesmeerd worden.

Last modified onMonday, 03 June 2019 09:16
Kinderdagverblijf Knorretje

Kinderdagverblijf Knorretje is een kleinschalig, particulier kinderdagverblijf, gevestigd in de wijk Helpman in Groningen.

Email
More in this category: « Mission Het team »

Didactic vision

About Knorretje

Contact

Kinderdagverblijf Knorretje
Emmastraat 7
9722 EW Groningen
T: 050 - 280 8724
E: