Menu

Ervaringen ouders

Esther: Rust en een huiselijke sfeer. Dat valt op als je bij Knorretje binnenstapt. Wij hebben bewust gekozen voor een kleinschalig kinderdagverblijf met een vast team leidsters. Dat biedt heel veel geborgenheid. Bij grotere kinderdagverblijven zie ik aan het eind van de dag het ene na het andere kind huilend vertrekken. Dat heb ik bij Knorretje nog nooit gezien! De mogelijkheid om je kind aan het einde van de dag een zelf meegebracht warm hapje te laten eten, maakt dat wij geen stress hebben als wij na ons werk nog moet koken. Een enorm pluspunt!
Marion en Freddy: Inmiddels zijn we ruim 6 jaar "kind aan huis" bij Knorretje. Onze oudste dochter zit alweer 2 jaar op school en onze jongste is 3 en heeft nog een jaar tegoed. Op het moment dat we binnenstapten bij Knorretje, wisten we dat het goed was. Een huiskamergevoel. Sfeervol, overzichtelijk en betrokken. Een crèche, midden in onze wijk met een binnenplaats om beschermd buiten te spelen. Prachtig! Aangezien er veel kinderen uit de buurt op Knorretje zitten, is er een grote kans dat ze ook samen op school komen, of zelfs bij elkaar in de klas. Onze oudste dochter speelt nog regelmatig bij oude crèchegenootjes. Sinds de verbouwing van Knorretje is er plek voor een gedeeltelijk verticale groep. Sommige momenten kunnen de grotere kinderen apart spelen, op andere momenten zijn ze weer een groep. Zo krijgen ze het beste van beide. Nog een jaar, dan gaat onze jongste dochter naar school. Tot die tijd kunnen we nog genieten van 'Knor'.
Monique: Een tweede thuis". We hebben een behoorlijke zoektocht afgelegd naar een geschikt kinderdagverblijf voor onze zoon. Dit was een hele ervaring. Veel drukte, geluid en huilende kindjes. Als aanstaande ouders schrok ons dat af. Onze eerste ervaring bij Knorretje was daarentegen heel anders. Er heerste rust. Waarschijnlijk kwam dit door de kleinschaligheid en de ervarenheid die de leidsters uitstraalden. Na het gesprek waren wij er meteen uit: dit wordt de tweede thuishaven van onze zoon. Waarom? De vaste bezetting van het personeel is een groot voordeel. Maar het meest belangrijke: je kind is geen nummer. Er wordt goed geluisterd naar de behoeftes van ouders. Door een moeilijke start na de geboorte van onze zoon, was het een hele stap om hem naar het kinderdagverblijf te brengen en hem daar te laten slapen in een omgeving zonder videocamera/babyfoon. Hier zijn de leidsters heel goed mee omgegaan. Ze hebben alle tijd en aandacht gegeven die wij als ouders nodig hadden. Uiteraard was het de onzekerheid van een kersverse ouder en deed onze zoon het al maanden op en top....Inmiddels heeft onze zoon het zo naar zijn zin dat hij daar niet drie maar tegenwoordig vier dagen verblijft. Iets wat wij ons nooit hadden kunnen voorstellen. Nummer twee gaat binnenkort ook. We kunnen ons geen betere tweede thuis bedenken dan Knorretje!
Dah-Kee: Knorretje is knus, kleinschalig en vooral vertrouwd. Dat er met een vast team van leidsters wordt gewerkt, is een enorme meerwaarde. Mijn kind heeft hierdoor een sterke band met hen gekregen. Ook thuis heeft hij het nog vaak over de leidsters. Op een ochtend in de vakantie vroegen we aan onze zoon waar hij graag naar toe wilde die dag, hij antwoordde met: 'naar Christina!' De verticale groep, waarbij de jongere kinderen van de oudere kunnen leren, maar ook de oudere kinderen leren omgaan met de jongere is fantastisch. Er is voor de oudere kinderen een aparte ruimte waar zij hun ei kwijt kunnen. Bovendien is de grote, besloten achtertuin erg leuk. Doordat er maar één groep is, zitten ze ook altijd bij dezelfde kinderen, wat ook extra vertrouwd is.
Laatst aangepast op woensdag, 31 juli 2013 11:25
Kinderdagverblijf Knorretje

Kinderdagverblijf Knorretje is een kleinschalig, particulier kinderdagverblijf, gevestigd in de wijk Helpman in Groningen.

E-mailadres
Meer in deze categorie: « Het team Oudercommissie »

Contact

Kinderdagverblijf Knorretje
Emmastraat 7
9722 EW Groningen
T: 050 - 280 8724
E: